Creme brulee same same, but different

Crema de zahar ars - catalinapenciu.ro

Moș Crăciun a venit cu un cadou minunat anul trecut: a blowtorch (!).

Perfect incentive să încerc un grozav și franțuzesc creme brulee, care nouă, oamenilor de rând care facem cremă de zahar ars în cratița mamei, cu caramel dedesupt și amestec de lapte cu ouă la mijloc, nu prea ne e accesibil așa ușor. Que bella sorpresa, ză blowtorch sau Jucăria, cum îi zic eu, a venit la pachet cu o mini cărticică de rețete. Just like that, n-a mai fost nevoie de absolut nimic înafară de:

zahăr
frișcă lichidă
busuioc
1 ou
coaja rasă a unui lime

Singura filozofie a afacerii ăsteia a fost infuzatul frișcăi cu busuioc și coaja de lime. Everything your usual creme brulee from there. Adică: pus amestecul de smântană lichidă pe foc, împreună cu busuioc și coaja rasă de lime, până când încep să apară bule mici-mici (semn că ne-am oprit exact înainte să înceapă să fiarbă). Lăsăm deoparte, apoi batem bine oul, cu puțină vanilie și un praf de sare. Am turnat apoi amestecul de smântană puțin răcit peste oul bătut, am amestecat bine, am turnat în forme de ceramica (da, erau și ele în kitul de la Moș Crăciun) și am trimis la cuptor.

O să fie vizibil că treaba e gata când amestecul de “creme” s-a întarit cât de cât. Urmeaza partea aia amuzantă cu presărat zahăr și folosit Jucăria 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *