Lamulțean!

Birthday cake - catalinapenciu.ro

Birthday cake - catalinapenciu.ro

Așa arată o sfioasă încercare de entremet.

De data asta nu e despre proporții, nici despre rețete, e despre cum poți să răscolești Internetul după ce pare a fi “rețeta perfectă”, doar ca realitatea să bată, încă o data, filmul.

Totul a început de la mousse – mai făcusem combinația asta cu puțin timp înainte, și eram destul de încrezătoare că o să iasă exact cum trebuia. Asta până am avut ideea stralucită să pun o idee mai puțină gelatină, și situația a devenit tot o idee mai instabilă decât mi-aș fi dorit. Enfin, nothing a bunch of hungry people can’t handle.

Blatul, în schimb, ei bine, blatul este o cu totul altă poveste. De groază. Rețeta lui, aici. Înainte de orice altceva, trebuie să menționez că a fost unul din cele mai bune blaturi de tort pe care mi-a fost dat să le gust. Perfect de fluffy, nutty și moist all in the same time. Dar. Daaaar, fiindca multe sunt momentele în care eu n-am răbdare, cam așa s-a întâmplat acum și m-am apucat să-l tai înainte să fie răcit complet. Rezultatul a fost un mousse cu un singur “miez” de blat, deși în planul inițial erau două astfel de inserții. Oh well, tot răul spre bine până la urmă, chiar nu știu cum aș fi reusit să balansez în mod egal mousse-ul între 2 blaturi, și să și iasă “la riglă”.

Long story short și 24h mai târziu, plus un fel de gem de vișine + fructe proaspete, a ieșit ceva. N-arată nici pe departe ca un produs finit (în oricare sau în vreun sens al cuvântului), daaar, măcar a fost bun. Acum putem să ne culcăm liniștiți și să mai lucrăm la tehnică :))

4 thoughts on “Lamulțean!

  1. ai putea, in loc de folie alimentara, sa-ti iei niste dosare de plastic mai rigid, sa-ti faci singura niste “folie de acetat”, de folosit pe marginea tavii for smoother results. pe mine doar marginea ma sacaie, prajitura pare faina :p

    1. Exact, you are right! Si mai simplu, e pe lista direct folia de acetat :)). Desi arata so-not-good pe margini, trebuie sa marturisesc ca mie aproape mi-a placut efectul :))

  2. Eu habar n-am cu gatitul si nici nu-mi place, dar as manca chestia asta la orice ora din zi si din noapte. Imi pare rau doar ca stati la ani lumina de Aparatori….E fabulos din punctul meu de vedere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *