#leftoverqueen: episodul 1

Salata de porumb - catalinapenciu.ro

În care investigăm ce se poate întâmpla cu niște porumb fiert, uitat în frigider. Știu ce-o să ziceți – e absolut imposibil să uiți porumb fiert în frigider! Dar uite că se întâmplă și fatalități. Ca acum două săptămâni, când porumbul din frigider se apropia vertiginos de granița better pass.

Intermezzo – I *love* porumb. Porumb fiert, porumb copt, porumb la conserva, supă de porumb, floricele, mămăligă, prăjituri cu mălai, name it. Cea mai minunată surpriză din lume e să găsesc prin meniul vreunui restaurant o supă cremă cu popcorn. S-a întâmplat de vreo trei ori, and made my day.

Porumb fiert și uitat de câteva zile în frigider, o jumătate de țelină, apio, ceapă verde (+ un rest de salată verde, muștar, o sticlă de vin și maiaua). Inventarul frigiderului meu din ziua aia. Am luat primele patru ingrediente, le-am tăiat în dimensiuni cvasi-egale, și le-am aruncat într-o tigaie, cu puțin ulei. Niște sare și piper mai târziu, cea mai mișto salată evăr!

Salata de porumb - catalinapenciu.ro

The best part: combinația de texturi între diferitele tipuri de crocănțeală (despre dragostea mea nestrămutată pentru crocănțeala, într-un episod viitor): soft and sweet a porumbului, parfumată a țelinei și crunchiness-ul juicy de apio. Pentru că, da, it is all about texture.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *