Treaba asta cu sarea cu telina recunosc ca suna cam exotic.
La o cautare rapida, o sa aflati ca this so called celery salt e unul din ingredientele folosite in Bloody Mary, intr-o gramada de sosuri pentru hotdogs, salate de varza, etc. Toate americanesti, stiu ce-o sa ziceti. Si pe buna dreptate. Ce legatura avem noi cu sarea cu telina? Nici una. Pana te trezesti cu un buchet revisant de frunze de telina pe care nu vrei sa le arunci (fiindca singura telina disponibila la piata era cea tanara, cu frunze atasate, si nu, nu vrem sa aruncam nimic).
In cazul de fata, trei click-uri si patru Pinterest posts mai tarziu, nimic nu suna mai bine ca celery salt facuta cu frunze de telina uscate. In rezumat: luat frunzele de telina, spalat bine, uscat cu un servet de bucatarie, pus in cuptor, scos din cuptor, maruntit, amestecat cu sare de mare. Desi, e momentul sa recunosc, varianta mea are si toate resturile de verdeturi pe care le mai aveam pastrate prin diverse colturi (patrunjel uscat, leustean, marar). Sare cu verdeturi, ca sa fie. Bine.