I have a confession to make. My name is Cătălina and I hate jam.
For whatever reason, nu mănânc aproape niciodată gem acasă (spun “acasă” pentru că ÎNTOTDEAUNA mănânc gem în concedii. Lipseşte aici o bucată de explicaţie psihologică, dar cam asta e cruda realitate). Dar la fel de intens pe cât nu mănânc gem, urăsc să mă uit languros cum se strică chestii în frigider. În cazul ăsta era vorba de nişte fructe: vişine (gata înjumătăţite, leftovers de la o prăjitură pandişpan cu vişine), prune şi pere (tot de la Andie), agrişe (cumpărate impulsiv din supermarket, fiindca nu mâncasem niciodată) şi o piersică. Am tăiat toate fructele în dimensiuni similare, am adăugat 2 linguri de zahăr (să se tot fi strâns cam 400-500g de fructe), nişte mentă, coajă de portocală, şi le-am pus acoperite la frigider până a doua zi. Când le-am pus direct pe foc, până au părut că se încheagă şi totul pare să se transforme în gem (şi nu, nu ştiu diferenţa dintre gem şi dulceaţă, aşa că, toate fructele conservate cu zahăr în borcane sunt, inevitabil, gem). Ta-da!
PS: partea cea mai bună la gemul ăsta a fost că am putut să-mi exersez nişte photshooting skills 🙂 ), whilst #numairisipitimancarea. Perfect match!