Food trends gone good – smoothie bowls

Smoothie bowl - catalinapenciu.ro

Dacă v-ați întrebat vreodată care-i treaba cu trendurile din industria asta mare și stufoasă a mâncării, să știți că nu sunteți singuri. Probabil în fiecare colț de Instagram/blog/any-social-media-channel există cineva care se întreabă cum naiba am ajuns la poze cu trandafiri din avocado?!*

Anyway, în episodul de azi: smoothie bowls. Internetul oferă multiple definiții pentru treaba asta care sună destul de pompos, dar de fapt, se poate face-n fel și chip. Baza sunt fructe congelate + some kind of dairy (iaurt/lapte vegetal/lapte normal/etc) + toppings fotogenice. După mine, smoothie bowls sunt un vehicul foarte inteligent de transport al fructelor trecute și resturilor de lactate într-un mic dejun rapid și yummy, din frigider către stomac.

În cazul de față, inculpate au fost niște fructe de pădure (afine, to be exact) + zmeură. Blenduite bine bine cu un rest de homemade kefir (din bacterii minunate plimbate Berlin-București, I might add) + (the most important star of the day), ACEASTĂ minunată granola – de departe cea mai mișto descoperire a anului. Ca să recapitulăm, leftover fruits + leftover dairy + leftover cereals = big big love. Dacă cumva aveți și voi pungi întregi de fulgi de cereale așteptând cumințele în cămară zile mai bune, AU VENIT ZILE MAI BUNE! După treaba asta (care durează, cu multă aproximare în plus, o oră), nu cred c-o să mai cumpere nimeni nimeni nimeeeeni cereale din supermarket. Fiindcă, după cum foarte bine zice Ioana, granola is a thing of love. And who wouldn´t want a dash of love for breakfast?

Smoothie bowl - catalinapenciu.ro

Eu deja plănuiesc să încerc o variantă cu cacao, una cu mai multe feluri de nuci, și una cu felii de fructe uscate. Saaaaaau, cocos. Saaaaau, varianta pe care am făcut-o de data asta (cu scorțișoară și cardamom), dar fără stafidele, de care mă pot lipsi.

To cut a long story short, nici mie nu-mi plac skinny jeans, și nici toate culorile Pantone, și cu atât mai puțin trandafirașii din avocado, dar partea bună a trendurilor de orice fel e, în mod evident, experimentatul chestiilor care poate nu ți-ar trece prin cap altfel, dar pe care vrei din suflet să le repeți de câte ori ai ocazia**.

*FYI, avocadoes are not that good for the environment. De aici.

**A big big rant about that, în episodul următor

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *