R-o-ş-i-i

Golden Gazpacho - catalinapenciu.ro

Epifania supelor de roșii am avut-o prima dată când am gustat gazpacho. Nu prea semăna cu supa aia de roșii cu steluțe din paste făinoase pe care o mâncam în copilărie, și, deși aciditatea ei m-a urmărit zile întregi, ideea de a mânca un fel de smoothie de roșii cu castraveți a devenit în din ce în ce mai appealing o dată cu creșterea lenei. Ăsta e întotdeauna un grafic foarte simplu de înțeles.

Mama tuturor supelor de felul ăsta rămâne, totuși, o supă de roșii cu zmeură, dintr-un restaurant bucureștean care acum nu mai e, dar care o să ne bântuie forever and evăr cu amintirile astea supra-senzoriale. Și cu melcii, dar asta e o poveste complet diferită (dacă am fost prea subtilă, drop me a line, mie una mi se pare mai mult decât evident despre ce vorbesc).

A doua epifanie a supelor de roșii am avut-o atunci când am citit (cu atenție) o rețetă de gazpacho. Știți cum spune toată lumea: citește întâi rețeta până la capăt, and then nobody does? I cannot stress this enough (mi-ar plăcea să scriu cu CAPS, atât de important mi se pare): citește întâi rețeta până la capăt! În lista de ingredinte (aproape întotdeauna) scrie negru pe alb: roşii coapte. Asta înseamnă roşii coapte, nu orice roşii. Pare că e acelaşi lucru, dar daca aţi mâncat vreodată gazpacho pe care l-aţi simţit 2 zile după, înseamnă că 1. întelegeţi ce vreau sa spun şi 2. cineva nu citeşte reţetele cu atenţie.

Revenind la oile noastre mâncătoare de gazpacho, episodul de azi e scurt. La fel de scurt ca văzut, plăcut, încercat. Ideea, suficient de simplă ca să fie genială, e aici (Thank you, Rachel, for some awesome inspiration! This gazpacho is only a fraction of it). Eu am folosit cu succes ceapă roşie (the only one left), şi un ulei infuzat cu tot felul de minunăţii, to top it off.

Atât.

 

Golden Gazpacho - catalinapenciu.roGolden Gazpacho - catalinapenciu.ro

PS: Dacă şi voi aveţi o relaţie cu roşiile pe care deseori n-o puteţi explica prea bine (sau tocmai dimpotrivă), must read this. You are not alone in the Universe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *